Landscape
360 View

Killarney Community Pool

  • Location

    Vancouver, BC

Prior to its rejuvenation, Killarney Community Pool was an inward-looking facility, closed off to the surrounding park and residential neighbourhood. The new facility is a dynamic building that interfaces with the community. The design transforms the character of the complex, opening it up to the sweeping views of the park and Coast Mountains to the north.

 

HCMA Response

Extensive windows overlooking the park provide natural light and superb views without the excessive heat gain and glare. Manually operated overhead doors on the east and west elevations allow for both natural ventilation and use of outdoor space. The project also pioneers an innovative universal change room design in which the locker storage area is open to view and patrons change in private cubicles. By eliminating the need for full height partitions and enclosing walls, the universal change room creates the opportunity to light the space naturally while improving safety and security.

  • Completion

    2006

  • Size

    2,900 m2

  • Award

    Lieutenant Governor of BC Awards for Architecture 2007